Fotogeschenk scoort 8,9 uit 10.
uit 4173 beoordelingen

Representatieve, ...., Wanddecoratie

Representatieve, originele, prikkelende, verrassend passend en uitnodigende wanddecoratie.

Stel, je werkt bij, laten we zeggen, een houtbedrijf. Ter presentatie van je bedrijf wil je het kantoorpand representatief aankleden. Je zoekt naar passende beelden die de bezoekende klant uitnodigen met jou in zee te gaan. Wat zou jij dan aan de wand hangen?

Laten we eens wat brainstormen:

Foto's van gerealiseerde projecten geven een goed beeld van de mogelijkheden (kijk hier maar eens: houthandel Wijma). Prachtig op plexiglas.

Foto's van mensen die op de werkplek bezig zijn zouden interessant kunnen zijn, en een meer levendig beeld geven. Ook mooi op plexiglas, of, om wat meer rust te creëren, op aluminium.

Ook boeiend, en met oog voor het vakmanschap, is het om het verwerkingsproces van hout naar het eindproduct in beeld te brengen. Hier zou ik kiezen voor het printen van de foto's op hout, multiplex, bijvoorbeeld.

Je zou ook een andere weg kunnen bewandelen.

Stel bijvoorbeeld dat de missie van je bedrijf is: Wij willen tot een perfecte afstemming komen tussen de wensen van de klant, de mogelijkheden van hout en ons vakmanschap.

Nu dienen zich heel andere mogelijkheden aan.

Je zou bijvoorbeeld de focus kunnen leggen op foto's van mensen, die samenwerken, naast elkaar staan, gebogen over het ontwerp, in overleg op de bouwplaats, zittend of staand in het eindresultaat. Foto's met telkens diezelfde klant. Van begin tot het eind van het bouwproject. Je toont direct dat de MENS, de KLANT belangrijk is. Wellicht zou je zulke foto's eerder op plexiglas printen, om de glans van je manier van werken zichtbaar te maken.

Je zou ook kunnen kiezen voor wat meer abstractie. Foto's met alleen handen. Handen die elkaar schudden. Handen die ontwerpen. Handen die koffie drinken (suggererend: wij nemen de tijd!). Handen die timmeren. Handen die wringen (ook in een bouwproject kom je problemen tegen, immers, maar in dit bedrijf loop je daar niet voor weg!). Handen die het voorhoofd krabben. Hand in hand lopen. En noem maar op. Zulke foto's zouden mooi tot hun recht komen verlijmd op dibond, halfmat afgewerkt, zodat je een zachte uitstraling creëert.

En dit is nog maar een eerste brainstorm, een eerste zoektocht naar mogelijkheden. Neem hiervoor de tijd! Vergeet vooral je visie en missie niet in de keuze van je wanddecoratie. Want zo kijk je verder dan je neus lang is en nodig je ook je klanten uit dat te doen. Je creeert nieuwsgierigheid, betrokkenheid, en trekt precies die klanten aan waar je graag mee werkt. Wij denken graag mee over een passende keuze van het product, en de formaten.

Handen op Hout