Fotogeschenk scoort 8,9 uit 10.
uit 4173 beoordelingen

Het melkmeisje of iemand anders...

Overal zie je haar opduiken. Het melkmeisje van Vermeer.

Ze wordt geprint op kunststof, op aluminium, op canvas, ze hangt in het klein en in het groot in ieder willekeurig huis. De prachtige schilderkunst van Vermeer dichtbij gehaald, voor iedereen toegankelijk. Wat zou hij daar nu zelf van gevonden hebben? Zou hij zich omdraaien in zijn graf, of zou hij zich, wanneer mogelijk, genoeglijk in zijn handen wrijven. We zullen het nooit weten, maar kunnen gelukkig 'bladeren' door al zijn schilderwerken, en die van andere Oude Meesters. We kunnen kijken welke sfeer ons het meest aanspreekt, welke sfeer wij graag ons huis binnen willen halen. Mensen, er is zoveel meer keuze dan alleen het melkmeisje!

Ik zag bijv. dit schilderij van Vermeer: The Art of Painting. Het is toch prachtig om zo'n schilderwerk levensgroot aan je muur te hebben: je creëert er bijna een extra ruimte mee. Het is alsof je zo de oude tijd in wandelt, een atelier in wandelt, waar je even kunt gaan kijken of het schilderwerk al vordert. Hoe inspirerend. Wellicht zet je er een ezel voor en ga je ook zelf aan de slag! Vervang je dit werk uiteindelijk door eigen werk!

Maar tot die tijd: het is toch werkelijk genieten hoe je je muur kunt verlevendigen, hoe je een extra dimensie aan je kamer toe kunt voegen. En niet eens zo duur. Zo'n werk van oude meesters is natuurlijk prachtig op wandtextiel . 1.50 x 3.00 meter kost bijvoorbeeld maar 140,00!

En we hebben verschrikkelijk veel keuze, kan ik je zeggen. En breiden nog steeds uit. Op dit moment, bijvoorbeeld, zijn we bezig met de werken van Anton Mauve. Neem eens een kijkje in onze beeldbank, en laat je inspireren. Zit jouw keuze er nog niet bij, neem dan contact met ons op. Dan zullen wij ons best doen ook jouw favoriet in onze beeldbank op te nemen.