Fotogeschenk scoort 8,9 uit 10.
uit 4173 beoordelingen

Hoe foto exposities nieuw leven in jouw foto's kunnen blazen

Voor ons, als team van Fotogeschenk.nl, zijn foto exposities fantastische uitjes. We kijken heel verschillend. De een kijkt vooral naar het product waarop de foto's zijn geprint, en hoe ze hangen, met welk ophangsysteem, en welk profiel aan de achterzijde. De ander kijkt naar het beeld, de techniek, de belichting... En weer een ander kijkt het liefst naar het verhaal dat verteld wordt.

Zo waren we onlangs op een tentoonstelling in het CODA museum in Apeldoorn. Twee prachtige exposities zijn daar tot eind mei te bezichtigen: 'Under my skin', van Henriette van Gasteren en 'Sequenties' van Michel Szulc-Krzyzanowski. Twee totaal verschillende fotografen hangen daar bij elkaar in een ruimte. De rust, de stilte en magie van Szulc-Krzyzanowski tegenover de gekte en humor van van Gasteren. Als je kunt: ga zeker kijken!

Wanneer ik naar een expositie ben geweest, kijk ik daarna weer anders naar mijn foto's en krijg ik nieuwe ideeën. Ga ik anders aan de slag met mijn fototoestel. Komt er beweging en verandering in mijn manier van kijken en fotograferen. En dat is en blijft voor mezelf heel boeiend. Het leidt mij weg van doorsnee en houd me in ontwikkeling.

Ben jij op zoek naar inspiratie, en wil jij ook weer beweging, verandering, nieuwe mogelijkheden ontdekken in jouw foto's en manier van fotograferen, kijk dan eens op fotoexpositie.nl voor een expositie bij jou in de buurt. Deze site bevat zonder twijfel het meest complete en overzichtelijke overzicht van foto exposities in ons land. En bekijk ook eens de andere tips en verhalen over fotografie.

De 'Sequenties' in Apeldoorn zetten mij aan tot het maken van dit beeld. Een voortgang in de tijd, waardoor wij maar al te vaak weggeleid worden uit het Hier en Nu. Dit beeld is prachtig geprint op hout / multiplex : heel passend, naturel en rustig.

foto op hout