Fotogeschenk scoort 8,9 uit 10.
uit 4173 beoordelingen

'Kunnen jullie hier iets moois van maken?'

Het gebeurt regelmatig dat mensen een afdruk, of een vergroting willen van een foto van een dierbare. Een opa is overleden, een oma, een echtgeno(o)t(e), een vriend, vriendin, een hond, of een poes... Na het overlijden wil men zo graag de dierbare blijven zien. Je wilt hem, of haar, haarscherp in beeld houden. De aanblik niet vergeten.

Toen mijn vader was overleden, had mijn moeder een foto van hem in een lijstje gedaan en zette ze dat tijdens het eten voor haar, op tafel. Niet zo lang hoor, alleen de eerste weken na het overlijden. Ze kon de lege aanblik voor haar bijna niet verdragen. Later kreeg het lijstje een plek op het dressoir, in de kamer. Zodat ze hem goed kon zien, wanneer ze de kamer in kwam, of opkeek uit haar boek.

Soms wordt er gekozen voor een foto voor bij het graf. 

Soms wil men een foto in de vensterbank: ik heb eens een foto bewerkt van een hondje, die we vervolgens op ware grootte geprint hebben op plexiglas. Dit paneel werd in de vensterbank, tegen het raam geplaatst, zodat het leek alsof het hondje er nog steeds zat.

Soms wil men de foto juist dicht bij het plekje waar iemand graag zat.

Of een piepklein fotootje, voor in de portemonnee, of in een medaillon.

En naarstig wordt dan gezocht naar een mooie, recente foto. Die soms niet te vinden is. Men vindt dan nog een wat wazige foto, of een foto met een lelijke achtergrond, of een foto waar allemaal anderen bij op staan. En de vraag aan ons is dan natuurlijk: Wat is er mogelijk met deze foto? Kunnen jullie er iets moois van maken?

Vaak is dat heel goed mogelijk. Kijk maar eens naar dit voorbeeld. De eerste foto is de foto zoals we deze hebben ontvangen. De achtergrond is storend en druk aanwezig, zoals je ziet. Ik heb er in dit geval voor gekozen de tv weg te 'shoppen' en vervolgens de achtergrond te vervagen - foto 2. Deze foto is geprint op aluminium, om de mooie rustige aanblik te versterken. 

Dus wanneer jij denkt: 'Deze foto is niet mooi zoals hij is. Wat zou er nog meer mogelijk zijn?', neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te onderzoeken. 

Fijne dag,

Jolanda  

Achtergrond vervagen van Coco

Bewaren