Fotogeschenk scoort 8,9 uit 10.
uit 4173 beoordelingen

Een inspirerend tweeluik

Een inspirerend tweeluik

Heb je al eens nagedacht over de mogelijkheden van een tweeluik? Met twee luiken heb je bijvoorbeeld ruimte voor contrast, een verhaal, een voor-en-na, een verdieping, een vraag, een verrassing; Een twee (of meer) luik nodigt je uit dieper na te denken over de beelden die je ziet EN de combinatie van de beelden.

Wij van Fotogeschenk waren aangenaam verrast met het door Bram van Gijzen (Pbe-Now-ArtDesign ) digitaal ontworpen tweeluik. Je blijft er naar kijken, en steeds meer details vallen je op. En die details zijn er niet voor niets. Lees maar het verhaal van Bram, waarin hij vertelt hoe dit ontwerp ontstaan is. Ik deel het hier graag, ter inspiratie.

'Het tweeluik hangt!

Essy's Beautysalon in Zoetermeer, een salon aan huis met veel klanten, is sinds kort de plek waar mijn kunstwerk te bewonderen valt.

Esther, de eigenaresse, is heel blij met het eindresultaat. Ze vindt het een schitterend geslaagd kunstwerk en het heeft voor haar, door het erin verwerken van persoonlijke wensen, ook nog eens een grote emotionele waarde.

Haar overkoepelende wens was: een paradijselijk ‘plaatje'.

Persoonlijke elementen, die ik erin verwerkt heb zijn o.a. haar hond, haar paard, haar favoriete bloem en haar gezin met de op handen zijnde uitbreiding er al bij. Ook de vier ara's staan symbool voor dat gezin. Verder mochten diamanten niet ontbreken (bling).

Kijkend naar haar wensen en de plek (een kast van steigerhout) waar het kunstwerk bedoeld was, kwam ik gelijk op het idee van een tweeluik met ‘ramen'. Een soort doorkijk naar het paradijs. Daarnaast ademt de kast de sfeer van een stal uit (materiaal en de grote deuren) en dat combineert weer erg goed met het relatief grote paardenhoofd.

Doordat zij goed wist welke elementen zij in het kunstwerk verwerkt wilde hebben, maar mij de vrije hand heeft gelaten in de wijze waarop ik dat zou doen, is dit een heel mooi voorbeeld geworden van gepersonaliseerde kunst.

Dit is één van mijn specialiteiten. Kunst, waarin ik subtiel of juist héél opvallend persoonlijke elementen van de klant verwerk. Zo creëer ik met liefde voor het vak en speciale aandacht voor de onderwerpen en de wensen van de klant kunst met daarin opgenomen bijvoorbeeld familieleden, kinderen, huisdieren, auto's, huizen, sieraden of dromen.

Hartelijke groet, Bram'

Natuurlijk 'moest' dit ontwerp verlijmd worden achter acrylaat/plexiglas. Een mooie keuze, omdat het de illusie versterkt dat je zo door het raam naar buiten kunt. Het is dat we weten dat het een kast is, maar anders...

 

Tweeluik

 

Bewaren