Fotogeschenk scoort 8,9 uit 10.
uit 4173 beoordelingen

Help! Ik kan niet kiezen!!!

Je hebt vast gemerkt dat we een fotowedstrijd organiseren op onze facebook pagina. We krijgen de prachtigste foto's binnen, kijk maar eens. Tjonge, denk ik dan, dat deze mensen kunnen kiezen! Dat ze uit een hele vakantieverzameling één foto... Eén foto! Kunnen kiezen. Ik vind dat zelf zo moeilijk! Ik kies altijd voor een oplossing waarin ik meer foto's kan gebruiken. Zoals ik een paar weken geleden liet zien in het blog over drie- of meerluiken.

Natuurlijk is er ook de optie een collage te maken van de mooiste foto's. Gelukkig! En je kent ze waarschijnlijk wel, allerlei apps en programma's waar je je foto's in kunt uploaden en ermee kunt schuiven binnen een bestaand frame om zo een prachtige collage te maken. Perfect!

Ware het niet dat de (print)kwaliteit van je foto's enorm vermindert. Daar komen mensen achter wanneer ze bij ons hun bestand uploaden voor een grote print. 'Nee', zegt onze editor dan, 'dit bestand is niet groot genoeg'. Of soms kan het net, wordt de foto geprint, maar is het resultaat toch teleurstellend. Wat jammer. Want wat is mooier dan een prachtige (bijna) wandvullende herinnering, thuis of op je werk, aan

en noem maar op!

Dus wil jij een collage maken/heb jij een collage gemaakt, met een verzameling van je mooiste momenten, kijk dan heel goed naar de grootte van het eind-bestand. Of maak zo'n collage in een fotobewerkingsprogramma zoals Photoshop, Adobe Lightroom, of Picasa. Je voorkomt grote teleurstellingen. Een ander groot voordeel: je kunt de verdeling van de foto's precies maken zoals jij het wilt, want het hoeft niet te passen binnen een bestaand frame.

Vind je dit juist lastig, ben je niet creatief of handig genoeg met fotobewerkingsprogramma's, dan helpen wij je graag. Onze studio stelt met liefde collages samen, die allemaal uniek zijn in hun opmaak. Of, want dat gebeurt ook, maakt een met zorg door jou in zo'n collage-app gemaakt bestand na, met de originele fotobestanden.

De eerste foto is daar een voorbeeld van (als tuinposter geprint, voor op de schuur van de manege). De tweede is een ontwerp dat is ontstaan door het spelen met de aangeleverde foto's (geprint achter plexiglas, voor een sprankelend resultaat). Beide resulterend in een prachtige print waar je nog jaren van kunt genieten.

collage paarden

 vakantie collage