Fotogeschenk scoort 8,9 uit 10.
uit 4173 beoordelingen

Vrouwelijke of Mannelijke Wanddecoratie

Kijk eens naar de wanddecoratie op de plek waar je nu bent. Met een frisse blik, alsof je haar voor het eerst ziet.

Is deze wanddecoratie nadrukkelijk aanwezig, of gaat ze in het geheel van de ruimte op? Maakt ze de kamer kleiner, of juist ruimer? Roept ze emotie op? Welke? Word je er nieuwsgierig van? Stemt het tot nadenken, tot avontuur, tot ontspanning, tot .... ? En is dat passend bij de ruimte waar je bent?

Misschien valt het je op dat het woord wanddecoratie vrouwelijk is. En dat ze daarmee zachtheid krijgt, persoonlijk aanvoelt, je uitnodigt te ontspannen. Deze sfeer voelt, nu ik er zo over nadenk, heel passend voor een thuis-plek. De plek waar je graag vertoeft, lekker een boek wilt lezen, of gezellig met je gezin of wat vrienden onderuit wilt zakken.

Welke kleuren stel ik me dan daarbij voor? Hmm, tja, harmonische kleuren uit het kleurenpalet, (zacht) rood, oranje, geeltinten, met hierbij wellicht wat zacht, vloeiend, contrasterend blauw/groen, om wat diepte te creëren. Helemaal af is het beeld, wanneer er gekozen wordt voor een foto op hout , of canvas . Beide hebben ze een natuurlijke, warme uitstraling.

Wat een heerlijk cliché beeld van het vrouwelijke hè!

Nu ik toch bezig ben, zoom ik dan ook nog maar even in op mannelijke wanddecoratie, en koppel ik dit aan een werkplek. Oeps, waar waag ik me aan. Straks breekt een enorme discussie los over emancipatie... Maar wacht. Lees even door.

De wanddecoratie op je werkplek zou wat actiever moeten zijn, met meer sprekende, de aandacht grijpende, kleuren en contrasten. Deze plek vraagt om productiviteit. Voor wegdromen is geen tijd en ruimte. Ik zou hierbij eerder denken aan een foto op aluminium . Stoer! Robuust! Hier wordt kwaliteit geleverd, dat is duidelijk!

Tenzij ...

Je werkplek een plek moet zijn waar gasten komen om zich te kunnen ontspannen. Een wellness centrum bijvoorbeeld, of een restaurant... Tja, dan kom ik weer terug bij de vrouwelijke, warme wanddecoratie.

Hoewel je er wellicht ook juist graag een frisse, uitgeruste sfeer wilt creëren, met lentegroene kleuren, op natuurlijk hout...

Je ziet, gelukkig is het allemaal niet zo zwart-wit. O, overigens, kiezen voor zwart-wit (en grijstinten) kan ook veel rust in een ruimte brengen. Een mooie foto, met daarop iemand of iets waar je 'warm van wordt' kan dan zorgen voor de juiste emotie.

Het zal je duidelijk zijn: Denk er niet te luchtig, te gemakkelijk over. Kies niet te snel. Kies bewust! Want juist wanddecoratie - het beeld/de kleuren/het product - is een enorme sfeermaker, waar dan ook.

Zie je nu door de bomen het bos niet meer? Mooi, dan ben je je in ieder geval bewust van de ongekende mogelijkheden. Neem gerust contact op voor een gezamenlijke brainstorm. Dan zoomen we in, en garandeer ik je dat we komen tot een unieke, passende Nieuwe Kijk, of deze nu mannelijk is, vrouwelijk, of androgyn.

mannelijk en vrouwelijk