Fotogeschenk scoort 8,9 uit 10.
uit 4173 beoordelingen

Mensen houden van bloemen

De stokrozen staan in bloei! Het is overweldigend dit jaar. Ik voelde het al aankomen, in het voorjaar, toen ik zag hoeveel dikke, stevige stengels de lucht in schoten. En al die stengels bombarderen ons nu met prachtige rode en roze rozen. Ik plaatste er een foto van op facebook. En tjonge, wat wordt iedereen blij van bloemen!

Ik snap het wel: de schoonheid en het wonder van zo'n openbarstende bloem, met al die zorgvuldig uitvouwende blaadjes, de stamper, de meeldraden, het leven dat het uitstraalt en aantrekt... Het is enorm! Een cadeautje van de natuur.

Vaak worden er foto's van bloemen bij ons besteld, geprint op groter-dan-werkelijkheid-formaat. Zodat we dagelijks die pracht kunnen zien.

Ken je ook de symbolische waarde van bloemen? Als je jezelf zou vergelijken met een bloem, wat voor bloem zou je zijn? Mijn naam, Jolanda, betekent viooltje. Dat past nog bij me ook, de contrasterende kleuren EN de kwetsbaarheid van zo'n viooltje. Dat dunnen steeltje, poe. Maar het waait toch maar mooi met alle winden mee, zonder te knappen!

Zo maakte ik een familieportret. Grootouders, ouders, en kinderen gingen allemaal met mij naar een bloemenzaak, op zoek naar de bloem die bij hen paste, de bloem die zij mooi vonden. En omdat de familie dol was op vakantie, zon, zee en strand, gingen we naar een strandje in de buurt om daar de foto's in de handen van de 'eigenaar' te fotograferen. Dat resulteerde in dit prachtige collage-drieluik op multiplex . Een soort stamboom, maar dan anders.

Zijn bloemen niet de taal die jullie familie spreekt, maar ben je toch op zoek naar een origineel familieportret? Ik kom, als coach en fotograaf, graag bij jullie op bezoek om in een gesprek te komen tot een passend symbool, een Nieuwe Kijk, voor de taal die jullie familie spreekt.

Hoe zou het zijn, bijvoorbeeld, om een boekenkast te vullen met een boek door iedereen persoonlijk gekozen? En daar een 'portret' van te maken? Of hoe zou het zijn om een 'hobby' portret / collage te maken? Of misschien zijn het in jullie familie de schoenen, die iets vertellen over ieders gezinslid?

Je ziet; denk net even anders, en je komt tot iets eigens, iets unieks. Leuk EN betekenisvol, waardoor je er jaren plezier van hebt.

Bewaren