Fotogeschenk scoort 8,9 uit 10.
uit 4173 beoordelingen
 • Warme natuurlijke uitstraling
 • Standaard white wash
 • 19 mm dik
 • t/m 120x160 cm en 100x250cm
 • Met ophangbeugels

Tot 25% KORTING op meestverkochte formaten

Foto op vurenhout

Foto op vurenhout geeft iedere foto een bijzondere uitstraling. De nervenstructuur van het 19 mm dikke vurenhout geeft een bijzondere warmte aan de print. De standaard plankbreedte van bijna 10 centimeter wordt tijdens bestellen getoond, zodat duidelijk is op welke lijnen de foto wordt onderbroken (minimale afwijking mogelijk). Met de standaard dwarslatten aan de achterzijde zweeft de foto op hout enkele centimeters van de wand af. Keuze uit naturel (wit wordt houtkleur), white wash (wit blijft wit). Hout is een natuurproduct en bevat noesten, daarom hebben wij ervoor gekozen om standaard white wash te printen. Mocht u toch zonder white wash willen bestellen, neem dan even contact met ons op. Wilt u geen onderbroken lijnen of noesten, kies dan voor de foto op multiplex, berken multiplex uit een stuk. De foto geprint op hout is geschikt voor klassieke en moderne interieurs. Wilt u uw print op planken gegarandeerd zonder noesten, kies dan voor foto op ayous hout.

Foto op vurenhout, mooi in ieder interieur

Een foto op vurenhouten planken voor binnen is een echte interieurtrend. Een foto op vurenhout past goed in ieder interieur, maar vooral in een interieur dat warmte, maar toch een rustieke sfeer uitstraalt. Hang je foto op vurenhout boven je bank in de woonkamer, of in de slaapkamer boven je bed. De foto op vurenhout is niet geschikt voor buiten, omdat vurenhout buiten werkt.

Vurenhouten planken van 10cm

De planken van vurenhout zijn ongeveer 10 cm breed. Bestel je een 60x80cm liggend vurenhouten foto paneel, dan heeft het schilderij 6 planken van 80cm. Bestel je een 60x80cm staand vurenhouten foto paneel, dan heeft het schilderij 8 planken van 60cm.

Foto op vurenhout interieur
Foto op vurenhout, mooi in ieder interieur
Vurenhout naturel vs whitewash
Vurenhouten foto met en zonder white wash

Foto op vurenhouten planken met of zonder whitewash?

Wil je een print op vurenhout die kleurecht is en veel kleurkracht heeft? Kies dan voor foto op vurenhout met whitewash tijdens het bestellen. De whitewash laag vermindert de zichtbaarheid van het houtnerven, verbergt de houtkleur en zorgt voor helderder kleuren. Wanneer je geen wit zou printen, dan zie je bij gewoon vurenhout noesten en de houtstructuur goed. Hierdoor is whitewash uitermate geschikt voor foto´s met gezichten.

Wil je dat er bij je foto op vurenhout de houtkleur nog duidelijk zichtbaar is? Kies dan voor de optie naturel, de foto wordt dan rechtstreeks op het vurenhout geprint. Hierdoor blijven noesten en nerven zichtbaar en de houtkleur komt duidelijk naar voren. Wij raden deze optie af voor foto's met gezichten.

Vurenhouten planken met whitewash

 • Meest gekozen optie
 • Best verkochte foto op hout
 • Voor foto´s met gezichten
 • Benaderd het beste je originele foto
 • Kleurecht, geen gele houtachtergrond
 • Noesten en nerven zijn minder goed zichtbaar
 • Advies: kies bij gezichten altijd voor whitewash!
Foto op vurenhouten planken
Foto op vurenhouten planken met whitewash

Foto op vurenhouten planken zonder whitewash

 • Wordt zelden gekozen, het resultaat komt niet overeenkomt met de originele foto
 • Foto op hout met zeer duidelijke houteigenschappen
 • Noesten en nerven zijn duidelijk zichtbaar
 • Noesten en nerven kunnen in het gezicht zichtbaar zijn, dit kunnen we niet altijd vermijden
 • De foto is donkerder dan het origineel
Foto op naturel vurenhouten planken
Foto op naturel vurenhouten

Offerte aanvragen

Afwijkende formaten en/of grotere aantallen? Mail naar zakelijk@fotogeschenk.nl voor een scherpe prijs. Twijfelt u over het het maximale afdrukformaat? Mail uw fotobestand(en) dan naar fotokeuren@fotogeschenk.nl voor snel en deskundig advies.

Wilt u vooraf exact de kleurstelling zien van uw bestand(en) of ontwerp(en) op het product/de producten van uw keuze: benut dan de mogelijkheid om vooraf tegen kostprijs kleur-, sepia- en/of zwart-wit proeven per fotoproduct te maken. Hiervoor neemt u contact op met offerte@fotogeschenk.nl

Foto op vurenhout ophangen

Tijdens het bestellen heb je de mogelijkheid om een ophangbeugel mee te besellen, om zo je foto op vurenhout aan de muur te kunnen ophangen.

Achterzijde foto op vurenhout
Achterkant foto op vurenhout

Foto op vurenhout maten

Wij bieden een aantal standaard maten foto op vurenhout aan. Staat je gewenste maat er niet tussen, neem dan even contact op.

Vurenhout contrast met foto
Foto op vurenhout geeft een mooi contrast met het hout

Wat is vurenhout?

Vurenhout heeft duidelijke nerven, vlammen, noesten, naden, kieren en oneffenheden. Vurenhout is een mooie houtsoort om je foto op af te drukken, omdat het een duidelijke houtstructuur heeft. Dit zorgt voor een prachtige uitstraling aan je foto. We zagen en schuren het hout eerst voor jou, zodat je foto afgedrukt wordt op veilig en glad geschaafd hout. Zodra jij je bestelling hebt geplaatst, worden de planken door ons op maat gezaagd en worden de zaagkanten ook weer geschuurd. Tijdens het bestellen krijg je de keuze tussen verticale of horizontale planken, het aantal planken dat wij gebruiken voor jouw foto is afhankelijk van het gekozen formaat. Aan de achterkant worden de planken met een dwarslat en een paar schroeven aan elkaar bevestigd. Er zitten dus naden en een afstand tussen de planken en in je foto, dit is nodig omdat het hout kan werken. De foto wordt rechtstreeks op het hout geprint, heb je gekozen voor white-wash dan printen we eerst een witte laag.

Let op: een foto op vurenhout is een natuurproduct en werkt onder invloed van luchtvochtigheid en temperatuur. De kieren tussen de planken kunnen door het krimpen/uitzetten van het hout groter/kleiner worden. Ook kunnen formaten afwijken door verschillende factoren.

Vurenhout herkomst

Het door ons gebruikte vurenhout komt van de de fijnspar, die groeit in Scandinavië, de Baltische staten en in Midden-Europa groeit. Wij zijn graag zo milieu bewust mogelijk bezig, hierdoor gebruiken wij natuurlijk alleen verantwoord en duurzaam hout om te beprinten. Wij gebruiken uitsluitend hout met keurmerk FSC en PEFC.