Fotogeschenk scoort 8,9 uit 10.
uit 4173 beoordelingen

Ben jij ook een Designer(-in-de-dop)

van prachtige fotoboeken?

Afgelopen herfst heb ik veel gefotografeerd binnen de Grachtengordel van Amsterdam. Nee, ik keek niet naar de fietsen vastgeklonken aan de bruggen, de woonboten, of de grachtenpanden, of de mensen in de straat, maar was gegrepen door de spiegelingen van al dit moois in de grachten. Wat een prachtig kleuren- en vormenspel. Ik raakte niet uitgekeken en mijn verzameling foto's groeide en groeide. De mooiste foto's wilde ik, trots als ik was, verzameld zien in een fotoboek. Dus ging ik aan de slag met Fotogeschenk Designer.

Fotogeschenk Designer is een super handig programma om de mooiste fotoboeken te maken. Het biedt je allerhande mogelijkheden om je foto's EN de pagina's te verfraaien, in een door jou zelf gekozen stijl.

Je kiest zelf hoeveel foto's je op een pagina wilt, hoe groot of hoe klein, en of je al dan niet tekst toe wilt voegen en in welk lettertype, welke kleur, welke grootte. Je kunt maskers of lijstjes kiezen rond je foto's. Je kunt spelen met de vorm en de rand van je foto's, of je plaatst een schaduw rondom.. Je kunt achtergronden kiezen, in kleur, art, bloem, thema of strak design. Je kunt stickers uit het scrapboek toevoegen, en .... Pfff. Ja! Inderdaad. Dat zijn enorm veel mogelijkheden, die je stap voor stap leert te gebruiken, omdat het programma je duidelijke aanwijzingen geeft.

Het maken van de spiegelfoto's vond ik geweldig, maar het ontwerpen van een fotoboek schudde mijn creativiteit en mijn manier van kijken nog verder wakker. Kijk nou toch, hoe prachtig. Zo ben je maar zo een Designer-in-de-Dop!

P.S.: Je kunt het programma Fotogeschenk Designer online gebruiken, maar ook je kunt ook fotoboeken software downloaden. Je kunt gerust even pauze nemen - die heb je wel nodig, met alle keuzes die je kunt maken en de dikte die je zelf kunt bepalen - en een volgende keer je project weer verder oppakken.

Ben je klaar? Dan klik je op het winkelmandje en dan word je bij de hand genomen in het bestelproces. 2-5 dagen later heb je je fotoboek in huis! En kun je deze op tafel leggen, zodat iedereen 'm kan bewonderen. De mijne ligt te pronken in onze kantoorruimte. Waar overigens nog veel meer producten bewonderd kunnen worden. Een goed idee om eens aan te wippen. Hier zal ik een andere keer meer over vertellen.

collage fotoboek