Fotogeschenk scoort 8,9 uit 10.
uit 4173 beoordelingen

Fotocadeaus 2016, trends en tips

Zo aan de start van weer een nieuw jaar - en niet zomaar een jaar, Fotogeschenk.nl viert in 2016 haar tienjarig bestaan - zien we enkele trends die ons het afgelopen jaar zijn opgevallen.

Ten eerste valt het op dat de belangstelling voor onze groot formaat fotopanelen het afgelopen jaar verder is toegenomen. Dit geldt zowel voor ons oudste fotoproduct foto op canvas als voor de foto's geprint op op aluminium en plexiglas. Onze eigen transportservice voor de formaten van 100x100cm t/m 200x300cm, waarbij onze chauffeur enkele dagen voor levering met de klant belt voor het maken van de afleverafspraak, wordt hoog gewaardeerd.

foto op vurenhout

Een tweede trend die zich in 2015 stevig heeft doorgezet, is de foto op hout. Vurenhouten planken voor binnen, steigerhouten planken voor buiten en foto op berkenhout multiplex uit één stuk, voor binnen. De foto op hout is anno 2016 dan ook niet meer weg te denken uit ons assortiment!

Twee andere ontwikkelingen zijn de toenemende vraag naar snelle tot zeer snelle levering en de waardering voor ons netwerk van afhaalpunten. Om aan de behoefte snelheid tegemoet te komen, is het tegenwoordig mogelijk om circa 90% van onze fotoproducten met spoedoptie te bestellen -> dus binnen twee werkdagen geleverd. Voor fotoafdrukken t/m formaat 20x30cm geldt zelfs: vandaag voor 16.00 uur besteld = de volgende werkdag in huis. Op de tweede behoefte hebben wij afgelopen jaren ingespeeld met het opzetten van ons netwerk van ruim honderd afhaalpunten verspreid over Nederland (100) en Vlaanderen (30). Het komend jaar wordt dit netwerk aanzienlijk uitgebreid.

Een vijfde tendens waar Fotogeschenk op inspeelt is de vraag naar foto fun producten zoals de fotocadeaus: fotopuzzels, fotomokken, muismatten en onderzetters. In december van 2015 is deze productgroep aan ons assortiment toegevoegd en in 2016 zal het aanbod binnen deze productgroep verder worden verbreed.

foto op puzzel met of zonder doos

Tot slot maken steeds meer klanten gebruik van de mogelijkheid om hun foto's door onze studio te laten bewerken, alvorens te kiezen voor een afdruk op canvas, plexiglas of één van de andere materialen. Met name de handmatige fotocollage met of zonder tekst erin en het foto meerluik zijn populair, maar ook van de mogelijkheid om foto's te corrigeren en foto's op bijvoorbeeld plexiglas of multiplex uit te frezen in hartvorm (leuke tip voor Valentijnsdag, Vaderdag of Moederdag!), cirkelvorm of ovaalvorm wordt steeds vaker gebruik gemaakt.

foto in harvorm geprint

 

Geheel passend binnen de slogan die wij al sinds 2006 hoog in het vaandel voeren: Doe meer met foto's!