Fotogeschenk scoort 8,9 uit 10.
uit 4173 beoordelingen

Doe meer met foto's: 'lichtspelen' in glas

Tegenwoordig hebben we allemaal ons fototoestel bijna voortdurend bij de hand. Handig! Want wanneer je je ogen open hebt, met aandacht om je heen kijkt, inzoomt op de wereld om je heen, vallen je de meest bijzondere beelden op. Het is zo fijn dat we deze nu direct vast kunnen leggen. Om er vervolgens mee aan de slag te gaan; wie weet wat je allemaal met je foto's kunt doen!

Welkom bij mijn eerste blog van Fotogeschenk. Al jaren 'doen we meer met foto's' en we bedachten dat het jammer is dat we onze ideeën en inspiratie niet met jullie delen. Opdat je ontdekt dat de mogelijkheden met jouw foto's nog veel omvangrijker zijn dan de tegenwoordige apps je doen geloven.

Vanochtend, bijvoorbeeld, nodigde de zon me uit buiten pauze te nemen. Ik zette mijn glas water op tafel, pakte wat kussens en installeerde me, met mijn gezicht naar de zon. Voordat mijn ogen dichtvielen werd mijn aandacht getrokken door het lichtspel dat de zon door mijn glas water op de tafel wierp. Mooi! Mijn doezeligheid verdween acuut en met mijn mobieltje maakte ik snel wat foto's. Na mijn pauze (wat nou pauze, wie heeft pauze nodig wanneer hij nieuwsgierig is...) opende ik de foto's in photoshop, om te kijken wat voor details er zichtbaar zouden worden (foto 1). Vaak verbaas ik me over het kleur- en lichtspel, wanneer ik inzoom, nog verder inzoom, draai en nog verder draai. Al draaiend krijg je vanzelf een nieuwe kijk; je hersens raken in de war, kunnen het beeld niet meer thuisbrengen, dus krijgt je verbeelding de vrije loop. En toen zag ik een engeltje. Zie jij haar ook (Foto2)? Ik heb haar, met de mogelijkheden van photoshop, nog ietsjes zichtbaarder gemaakt, voor degene die haar op het middelste plaatje nog niet ziet. Ik denk dat ik dit engeltje cadeau geef aan mijn moeder, die zondag haar verjaardag viert. Verlijmd achter acrylaat, dat lijkt me mooi in haar nieuwe huisje.

foto 1

foto 2

foto 3

Engeltje of Elfje

 

Probeer het ook eens: maak een foto, zoom in, draai, verwar je hersens, en kijk dan waar je verbeeldingsvermogen je brengt.

Ben jij nieuwsgierig wat er o.a. voor mogelijkheden in jouw foto schuilen? Stuur me een foto (jolanda@fotogeschenk.nl) en wellicht gebruik ik jouw foto voor een volgende blog.

Zonnige Groet, Jolanda