Fotogeschenk scoort 8,9 uit 10.
uit 4173 beoordelingen

Te grote contrasten?

Soms zijn de contrasten in je foto te groot. Soms is het donker te donker, het licht te licht. Met het te lichte licht kun je niet zoveel, maar wel met het te donkere donker. Kijk maar eens hieronder.

Door schaduwpartijen in een foto op te lichten kun je dat wat eerst verborgen was wat meer zichtbaar maken. Handig hè! En mooi!

Het vraagt wel om voorzichtigheid. Het resultaat kan maar zo kunstmatig en onlogisch worden. Kijk maar eens naar de derde foto. Je voelt dat het niet helemaal klopt, niet natuurlijk is.

Het beste is het natuurlijk om goed te belichten op het moment dat je de foto maakt. Helaas zijn we niet allemaal goede fotografen en werken de omstandigheden niet altijd mee. Gelukkig hebben we dan de mogelijkheid de foto te bewerken.

Heb jij een prachtig moment vastgelegd, maar ben je niet tevreden over de contrasten in de foto? Misschien kunnen wij er wat mee spelen; defoto zo bewerken /oplichten dat het printresultaat toch prachtig zal zijn.

Wat betreft zo'n actiefoto van je zoon of dochter: prachtig toch, om deze uitvergroot aan zijn of haar slaapkamermuur te hangen? Mooi op aluminium of canvas ...