Fotogeschenk scoort 8,9 uit 10.
uit 4173 beoordelingen

Vakantie in het water gevallen? Jippie!

Zomervakantie en regen! Pfff.

Voelt het alsof je vakantie in het water dreigt te vallen?

Top! Pak je toestel en ga op pad. Goed kijken, goed inzoomen, want dan zie je de mooiste spiegelingen. Hoe kunstig is het om daarmee de wanden van je huis te verfraaien.  Stel je het volgende maar eens voor, natuurlijk op plexiglas, of op plexibond :

Overal liggen plassen, zijn gladde, spiegelende straten. Deze bieden je een perfecte kans om de mooiste spiegelbeelden te ontdekken: Een fietser. Grote natte plonzende laarzen. Een lantaarnpaal met het licht nog aan (niet te geloven, toch? Of zou het een storing zijn...). Een etalage met een nieuwsgierige voorbijganger half verborgen onder een paraplu. Een grote boom in een onpeilbaar diep lijkende plas (die feitelijk maar een paar centimeter diep is). Een langsrijdende auto. Moeder en een huppelend kind. Noem maar op. Het vraagt geduld en een goede regenjas om zo de mooiste plaatjes te schieten.

Mocht je toch geen zin hebben in fotograferen in de regen, wacht dan even tot de zon door de wolken piept en zoom dan eens in op spiegelingen in een sloot, gracht of rivier. Sommige fotografen kiezen voor perfecte spiegelingen bij windstil weer. Ik vind juist de beweeglijke, golvende beelden fascinerend. Ze breken de illusie, maken de wereld plooibaar en flexibel, sprookjesachtig en raadselachtig. Kijk maar eens op www.fotoagentschap.nl en laat je inspireren door deze waterspiegelingen. Mocht je zelfs geen zin hebben om in de zon foto's te maken, dan kun je ze altijd nog hier bestellen.

Veel plezier!